Misschien heb je iets meegekregen over dat het einde van 2012 de afsluiting van een tijdperk zou zijn en daarna de wereld ‘naar een hogere frequentie’ zou gaan. Persoonlijk denk ik dat deze verschuiving naar een hogere frequentie al een (paar) jaar aan de gang is en ook nog een paar jaar doorgaat, zo niet altijd doorgaat. Je kunt ook zélf je frequentie verhogen en die van je omgeving.
Wat bedoelen we met frequentie in dit geval?

Alles is energie. Ook mensen bestaan uit energie. Energie zijn golven, trillingen. De molekulen waar we uit bestaan en de atomen waar die molekulen uit bestaan, trillen. Stel voor dat je een frequentieschaal hebt van 1 tot 1000, waarbij 1000 de toestand is van een verlicht persoon. Onder 500 zit je in ‘lagere’ frequenties, waarop emoties als schaamte, schuldgevoel, woede, angst, en bezorgdheid trillen.

Op 500 trilt liefde en hoger kom je op trillingen van onvoorwaardelijke liefde, dankbaarheid, overvloed, heelheid en ga je je steeds meer verbonden voelen. Dit is mijn ‘kort door de bocht’ uitleg.
Wanneer je al eerder meegedaan hebt aan een workshop Chakraklanken zingen, weet je hoe het voelt om op een frequentie van boven 500 te zijn. Ik kan ook merken dat we tijdens de workshops steeds makkelijker een hoge frequentie bereiken en vaak komt er een enorme kracht bij door de A-klank van de hartchakra. Daarom beginnen we daar de laatste tijd vaak mee.

Die hoge frequentie bereiken we heel eenvoudig door klanken te zingen en naarmate we bij de bovenste chakra’s komen wordt de frequentie nóg hoger. Ondertussen helen de klanken lichamelijke en energetische pijn of blokkades. Je voelt je compleet, verbonden, vervuld. Hogere frequenties zijn, zoals ik het noem, besmettelijk. Dus je omgeving, de frequentie van de mensen om je heen, wordt ook hoger.

Wil je meer weten over frequenties?
Ik heb een (engelstalige) website gevonden waar iets staat uitgelegd over frequenties. Scroll een stukje naar beneden en laat de amerikaanse stijl van marketing voor wat het is. Er staan mooie foto’s van waterkristallen op die ontstaan als je water liefde en dankbaarheid toespreekt.